Kütahya Böcek İlaçlama, Afyon Böcek İlaçlama, Eskişehir Böcek İlaçlama
Sizi Haşerelerden Kurtaracak BİO VAR!
Bizi Ara

Su Deposu Temizliği Zorunluluğu

Su Deposu Temizliği Zorunluluğu

Su, hayatımızın her alanında kullandığımız bir kaynak. Hayatın vazgeçilmezi olan temel kaynak sayesinde hayatta kalabiliyoruz. Bir insan vücudundaki su oranının %10-15’ini kaybetse sonucu ölüm oluyor. Dolaylı veya doğrudan vücudumuza her gün su giriyor ve bu sayede yaşamımıza devam ediyoruz. Bundan dolayı kullandığımız suların da temiz olmasına özen göstermeliyiz.

Binalarda yer alan su deposunun temizliğine özen gösterilmelidir. Yılda 2 defa yani 6 ayda bir temizlenmesi gereken su depoları insanlar tarafından her gün kullanılmaktadır. Su depolarından evinize gelen suları her gün elinizi yıkarken, banyo yaparken, diş fırçalarken ve su ısıtırken kullanıyorsunuz. Bu bağlamda her gün kullanılan su depolarının zaman zaman dezenfekte edilmesi gerekiyor.

Su Deposu Nasıl Temizlenir?
Su deposu temizlenmeden önce çevresi ve su deposu kontrol edilir. Bu sırada su deposundaki su boşaltılır. Yapılan analizler sonucunda deponun temizliği için gerekli malzemeler hazırlanır. Çevrede böcek, hayvan ölüsü gibi canlıların yanı sıra kirli bir atık yer alıyorsa bunlar da temizlenir. Ardından su deposu dezenfekte işlemlerine geçilir. Su deposunun dibinde kalan atıklar dışarıya atılır ve deponun her yeri basınçlı su birlikte temizlenir.

Su Deposu Neden Temizlenmeli?
Su depolarının temiz olmasının nedenleri arasında su kaynağının hijyenik olması gerektiği yer alıyor. Su depolarından akan sular insanlar tarafından kullanılıyor. İnsanlar bu sular ile banyo yapıyor, su ısıtıyor, yemeklerde kullanıyor, belki de suyu doğrudan içiyor. Suyun içerisinde bulunan mikroorganizmalar insanı hasta ederek zehirlenme gibi durumlara dahi yol açabilir. Bu gibi haberlere zaman zaman internet üzerinde rastlamış olabilirsiniz. Bu durumdan ötürü deponun 6 ayda bir temizlenmesi ve insan sağlığını etkilemeyecek şekilde kirlenmemesi gerekir.

Eğer su depoları yıllarca temizlenmezse diplerinde kir birikir ve duvarlar lekeli bir şekilde görünür. Her ne kadar su temiz görünse de biriken bu kirler mikroplar için bir üreme kaynağıdır. Bu nedenden dolayı su depolarının 6 ayda bir temizlenmesi gerekiyor. Yapılan dezenfeksiyon işlemi sonucunda su deposu daha hijyenik bir görünüme kavuşacak.

Çeşme suyunu içmek için kullanmayan bir birey olsanız dahi su kaynağı dolaylı yoldan sizi etkileyebilir. Örneğin kirli bir su deposu olduğunu düşünelim. Meyve yerken su ile yıkıyorsunuz. Bu durum sudaki mikropların meyveye geçmesini sağlar ve sizi hasta etme riski bulunur. Özet geçmek gerekirse kirli su depoları mikroorganizmalar ile dolu bir ortam.